четвер, 09 листопада 2017 00:10

В Києві хочуть створити свою "силіконову долину"

В Києві хочуть створити свою "силіконову долину"
Створять місто для інтелектуалів. Фото: ZTHata

У столиці реалізовується проект інноваційного парку UNIT.City, будівництво якого розраховано на 7 років і 4 етапи. Згідно задумів архітекторів, в новому парку розміститься готель, офісні будівлі, житлова забудова з освітніми та спортивними установами, а також буде розвинений інноваційний район, с зонами коворкінгу і різними лабораторіями.

За словами мера Києва Віталія Кличка, даний проект є прикладом сучасної комплексної ренновації старих промислових територій, який дасть можливість не тільки для проживання, роботи та відпочинку в єдиному просторі, але і дозволяє талановитим українцям реалізовувати себе в своїй країні, повідомляє Інформатор.

"Я приємно здивований сучасним і продуманим підходом до облаштування простору і території. Часто забудовники в першу чергу думають про швидке повернення вкладених коштів і мало приділяють уваги комплексному облаштуванню території, а зведенню соціальної інфраструктури припадає потім займатися місту. Тут же підхід комплексний і передбачає створення так званого міста в місті", - зазначив Кличко під час обговорення проекту.

На території UNIT.City вже відкрито кілька об'єктів - бізнес-кампус, спортивний комплекс, кафе, а також навчальний заклад UNIT.Factory, в якому вже безкоштовно навчаються 800 студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найвідвідуваніше місто в 2017 році

Одна з цілей творців проекту UNIT.City - організувати для українських інтелектуалів всі необхідні умови, щоб вони не емігрували за кордон, а залишалися в Україні та розвивали нові вітчизняні технології. Тому кожен учасник навчального проекту зобов'язаний протягом трьох років працювати виключно в Україні.

Зараз ви читаєте новину «В Києві хочуть створити свою "силіконову долину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі