четвер, 05 липня 2007 07:09

В аквапарку на Позняках зроблять морські хвилі

  Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк вважає, що до чемпіонату Євро-2012 у столиці мусить з’явитися аквапарк. Облаштують його в урочищі Берковщина
Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк вважає, що до чемпіонату Євро-2012 у столиці мусить з’явитися аквапарк. Облаштують його в урочищі Берковщина

Майже на 10 тис. кв.м в урочищі Берковщина, поблизу Дніпровської набережної на Позняках, збудують перший у столиці аквапарк. ТОВ "Вільна Україна" намагатиметься облаштувати його до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

— Мені шкода, що в Бердянську є аквапарк, а в столиці немає, — каже головний архітектор Києва Василь Присяжнюк.

Проект на містобудівній раді представив архітектор Андрій Пашенько.

— Ми ґрунтувалися на досвіді Польщі та Іспанії, архітекторів запросили звідти, — каже він.

Усередині аквапарку облаштують тропічні пейзажі — висадять пальми, навезуть якісного піску. Зона активного відпочинку включає понад 15 різноманітних водних гірок висотою до 25–30 метрів. Відвідувати його можна буде і взимку.

— В аквапарку не гірше, ніж на морі! — радіє студентка Інна Мельник, 20 років. — Я була в такому в Алушті в Криму. Спочатку боялася спускатися з гірок, а потім не могла відірватися.

У київському аквапарку обіцяють влаштувати справжні морські хвилі, "повільну ріку" завдовжки 133 м та метр глибиною. Протікатиме вона вздовж чи по кільцю аквапарку. На ній пропонуватимуть плисти на човні. У дитячій зоні відпочинку облаштують чотири гідротруби, дві відкриті гірки, шість водних гармат.

— Спочатку в нас працюватимуть спеціалісти, які вже мають досвід роботи у аквапарку, а потім залучатимемо й інших працівників. Обов"язково буде медичний центр, — кажуть у компанії-замовнику.

Аквапарк вміщуватиме до 1500–2000 осіб. Поряд із ним у Берковщині влаштують культурно-оздоровчий центр із кінотеатрами, боулінгом, ресторанами, фітнес-центрами. Обладнають підземний паркінг на 600 місць та пристань для човнів.

Зараз ви читаєте новину «В аквапарку на Позняках зроблять морські хвилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі