середа, 21 березня 2007 16:45

Ющенко розкритикував мера за меморіал

Президент Віктор Ющенко розкритикував столичного голову Леоніда Черновецького за спорудження меморіального комплексу пам"яті жертв Голодомору.

Президент звернув увагу, що меморіал мали звести до осені 2008 року. Незважаючи на те, що часу лишилося обмаль, мерія не провела тендера на розробку проекту комплексу. За словами Ющенка, Черновецький не може скаржитися на брак грошей, бо Кабмін виділить їх у повному обсязі. Глава держави підкреслює: спорудження меморіалу в Києві — найважливіший захід серед низки урочистостей із відзначення роковин Голодомору.

Згідно з постановою, яку Верховна Рада ухвалила 6 березня 2003 року, Державний історико-меморіальний комплекс жертв Голодомору мають відкрити на Печерську (вул. Січневого повстання, 1). Усередині комплексу буде монумент, музей, конференц-зал та науково-дослідний центр Голодомору. За цією адресою розташована міська військова комендатура Міноборони.

Кабмін мав перевести її на іншу територію. Місяць тому Київрада продала землю під комендатурою (0,9297 га) за 16 млн 891 тис. грн компанії "Хрещатик Інвестбуд". Інвестори планують побудувати тут галереї, офіси й ресторани.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкритикував мера за меморіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі