неділя, 04 березня 2007 16:21

УНСОвці хочуть виселити секонд-хенд із Шулявки

Автор: фото: phl
  Активіст УНСО спілкується з чорношкірим продавцем секонд-хенду під час акції в суботу
Активіст УНСО спілкується з чорношкірим продавцем секонд-хенду під час акції в суботу

У суботу зранку міська організація партії УНА-УНСО провела поблизу станції метро Шулявська акцію протесту проти місцевого ринку секонд-хенду.

Продавець мобільних карток на виході з метро каже, що молоді люди (як правило 17–20 річні) почали сходитись о 10.30. Зібралися десь із півтори сотні чоловік. Хоч 40-річна Світлана Шевчук, яка в одному з місцевих кіосків торгує квітами, стверджує, що протест насправді був зовсім не масовим і протестувальників було не більше сорока.

Більшість із тих, хто прийшов, мали закриті шарфиками обличчя. У руках тримали кілька плакатів. На одному з них було написано "Україна — без бандитської торгівлі!". Молоддю керував чоловік на вигляд років 40. Він розповів у мегафон, що на шулявському ринку секонд-хенду торгують наркотиками.

Аби не дійшло до сутичок, поблизу станції метро чергували зо 30 міліціонерів. Серед них було й півтора десятка "беркутівців". Обійшлось без бійок.

Світлана Шевчук не зрозуміла, кому саме адресували свій протест УНСОвці.

— Це стопроцентно заказна акція. Набрали студентів, заплатили їм по 30–40 гривень, аби вони тут покричали півгодини, — впевнена Світлана.

Безробітний киянин Олександр Квітка, 53 роки, переконаний, що шулявський секонд-хенд "однозначно треба закрити".

— Там сидять одні нелегали. Я хоч і не расист, але в Києві надто багато негрів і китайців. А ми потім дивуємося, звідки в країні СНІД береться, — каже чоловік.

Продавець госптоварів Тамара П"ятковська, 39 років, іншої думки:

— Не всі кияни дозволяють собі купувати речі в дорогих магазинах. А на ринку ціни доступні, я й сама тут купувала кілька разів. Іноземці, до речі, поводяться добре, вони дуже приємні люди.

Зараз ви читаєте новину «УНСОвці хочуть виселити секонд-хенд із Шулявки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі