четвер, 23 вересня 2021 16:12

Україна евакуювала з Афганістану ще 100 людей
5

З Кабула до Києва прямує літак з евакуйованими українцями. Упродовж доби він приземлиться в столиці.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine/

Евакуація українців із захопленого талібами Афганістану стала можливою завдяки міжнародним перемовинам, що тривали кілька днів.

"Сьогодні зранку (23 вересня. - Gazeta.ua) перемовини завершилися успіхом і цивільний літак вилетів з аеропорту Кабула. На борту літака приблизно 100 громадян", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців та їхніх родичів чекають евакуації з Афганістану

В "евакуаційних" перемовинах брали участь дипломати МЗС, представники української розвідки та Офіса президента. Активну участь у перемовинах брали й представники Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Катару й Афганістану.

"Дії представників ГУР МОУ вивели нашу державу до 10 країн Європи, які мають найвищий результат з евакуації цивільних громадян з Афганістану", - додали в повідомленні.

З 15 серпня 2021 року, після того, як "Талібан" захопили владу в Афганістані, авіатранспортом з країни вивезли понад 120 тис. людей.

Уранці 22 серпня в Борисполі Київської області зустріли військово-транспортний літак Іл-76МД з 31 евакуйованим. Повітряне судно 21 серпня вилетіло з Кабула в Пакистан.

Зараз ви читаєте новину «Україна евакуювала з Афганістану ще 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі