середа, 11 квітня 2018 13:07

Учнів до столичних шкіл зараховуватимуть по-новому

Учнів до столичних шкіл зараховуватимуть по-новому
Кияни зможуть віддавати дітей за місцем прописки. Фото: Build Portal

2018 року в Києві зарахування до 1 класу проходитиме у два етапи.

1-й - для батьків, які віддають дитину до школи за місцем реєстрації, а 2-й – для тих, хто хоче самостійно обрати школу. Про це повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА в ефірі програми "Київ LIVE".

"Перший етап триватиме з 23 квітня по 31 травня. У цей час батьки, які планують віддати своїх дітей до школи відповідно до території їх обслуговування, подають директорові школи заяву та копію свідоцтва про народження дитини. Директор перевіряє у своїй базі даних, чи є відповідна реєстрація, і дитину зараховують", - сказала вона.

Другий етап проходитиме з 1 по 15 червня. Батьки зможуть подавати документи в школи, які вони самі обрали. На той час буде відомо про наявність вільних місць.

Документи можна буде подавати одразу до кількох шкіл, додала Тетяна Шкурова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи звітуватимуть за кожну витрачену гривню

В інтернеті з'явилися повідомлення, де батьки першокласників без столичної реєстрації пропонують орендодавцям гроші за фальшиву прописку, повідомляє statuspress.com.ua.

За реєстрацію пропонують 1 тис. грн.

З нового навчального року до 1 класу прийматимуть за місцем прописки. Для першокласників не влаштовуватимуть конкурсний відбір. Звичайні середні школи, гімназії та ліцеї зрівняли у правах. Адже у новому Законі "Про освіту" не передбачені спеціалізовані школи з поглибленим вивченням окремих предметів.

Зараз ви читаєте новину «Учнів до столичних шкіл зараховуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі