четвер, 25 травня 2017 18:43

Учасник АТО здобув перше місце в екстремальній "Гонці нації"
23

Учасники забігу Руслан Колішенко, Василь Ткачук та Дмитро Шамрайов
Учасники Race Nation повинні були пробігти понад 5 км, подолавши два десятки перешкод
Учасники Race Nation повинні були пробігти понад 5 км, подолавши два десятки перешкод
Учасники Race Nation повинні були пробігти понад 5 км, подолавши два десятки перешкод
Учасники Race Nation повинні були пробігти понад 5 км, подолавши два десятки перешкод

Майор ЗСУ Василь Ткачук зайняв перше місце в одному із забігів у екстремальній гонці з перешкодами Race Nation.

Змагання відбулися на мототреку Пирогово в Київі під гаслом: "Біжи, пливи, лети!". Учасники мали пробігти понад 5 км, подолавши два десятки перешкод.

"5 кілометрів - це по карті. Реальна довжина гонки вийшла близько 8 кілометрів. Враження неймовірні! Мені ця гонка нагадала марш-кидок, який ще курсантом бігав в Академії сухопутних військ. Дещо схоже: пролізання під колючим дротом, подолання водних перешкод, біг пересіченою місцевістю, але ця дистанція значно складніша і цікавіша. Тут тебе ніхто не примушує, ти за власним бажанням це робиш, бо хочеш перемогти себе", - поділився враженнями Василь Ткачук.

Улітку 2014 року Василь у складі 95-ї аеромобільної бригади брав участь у легендарному рейді десантників по тилах противника на Донбасі. Сьогодні виконує посаду начальника фізичної підготовки та спорту в одній з бригад тактичної авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий, якому пророчили інвалідність, бігтиме марафон

У змаганнях також взяли участь майор Дмитро Шамрайов та старший лейтенант Руслан Колішенко, які здобули 7-ме та 14-те місця. Останній пробіг дистанцію понад 10 км з гірками та спусками, подолав 30 перешкод. Руслан робить подібний забіг вдруге.

У жовтні хлопці планують взяти участь у "Гонці нації", яка відбудеться в Буковелі. Це повинен бути командний забіг: мінімум 4 чоловіка й одна жінка. Оголошено конкурс серед фізично підготовлених жінок-військовослужбовців.

"Потрібно якомога більше офіцерів і солдат залучати до таких заходів: гартувати дух, тіло і розум. Я б сказав, що 90 выдстоків вправ з подолання перешкод є військово-прикладними вправами", - каже майор Василь Ткачук.

У Львові провели "Ігри героїв" - змагання з кросфіту для ветеранів АТО, які отримали важкі поранення. В турнірі взяли участь військові, що втратили кінцівки у бойових діях, а також люди з інвалідністю. Хлопці змагалися у таких видах спорту, як пауерліфтинг, гімнастика, важка атлетика.

Учасники прагнуть своїм особистим прикладом показати іншим людям з особливими потребами, що їм під силу повернутися до повноцінного життя.

Зараз ви читаєте новину «Учасник АТО здобув перше місце в екстремальній "Гонці нації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі