пʼятниця, 11 квітня 2008 07:10

У зоопарку народилося верблюденя

На початку квітня у столичному зоопарку народилося верблюденя двогорбого верблюда. Про це повідомила Ірина Головіна, прес-секретар звіринця.

Через кілька годин після народження верблюденя піднялося на ноги й почало смоктати материнське молоко. Мати не відходить від малюка ні на хвилину, закриваючи його тілом від візитерів. Стать верблюденяти поки невідома. Якщо це буде "дівчинка", то її залишать у зоопарку. Якщо навпаки — віддадуть у звіринець іншого міста.

— Групу створюють із кількох самок і дорослого самця, аби не провокувати боротьбу за лідерство та контроль за самками, — пояснюють у прес-службі. Поки що верблюденя не назвали. Чекають на спонсора, який може дати тварині кличку й опікуватися нею.

Поповнення є також у мавпятнику та секторі птахів. Майже одночасно, на початку місяця, народилися зелена мавпа і макака-резус. Нині їх вигодовують самки. Тиждень тому в зоопарк на просп. Перемоги з Рівненського звіринця привезли самку білої сови.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку народилося верблюденя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі