середа, 08 жовтня 2008 17:55

У туалеті кав"ярні знайшли відеокамеру

"Невеличка сіра коробочка, примотана ізолентою до сміттєвого відра", — так свідки й міліціонери описують камеру, знайдену в туалеті кав"ярні "Кофе-Хаус". Вона могла передавати зображення в Інтернет.

Підозрілу коробку о восьмій вечора у п"ятницю знайшла прибиральниця. Охорона закладу повідомила до міліції, що предмет схожий на вибухівку. Окрім правоохоронців, приїхали рятувальники й лікарі. Кав"ярня розташована в напівпідвальному приміщенні на вул. Великій Васильківській, 111. Це неподалік станції метро Палац "Україна".

— Невеличка сіра коробочка була примотана ізолентою до сміттєвого відра. Від неї стирчали проводки. Була схожа на саморобний вибуховий пристрій. Відвідувачів у кафе було небагато, чоловік 10. Офіціантки підходили до столів. Казали, нас замінували. Просили клієнтів розрахуватися. Ті мовчки давали гроші, швидко йшли. Потім на вулицю вийшов персонал, — розповідає "ГПУ" 21-річний працівник кафе.

Персонал стояв на вулиці 2 год. У той час сапери вивчали і "знешкоджували" камеру.

— Сказали, що використають для знешкодження водний пристрій. Потім один одягнув товстий, схожий на скафандр, захисний костюм. На голову натяг каску. Скло в ній — сантиметрів 15 товщини. У туалеті він копирсався чверть години. Потім вийшов. Каже: "То не вибухівка, а веб-камера", — згадує працівник "Кофе-Хауса". — Камеру розбили пострілом із водного пристрою. Він вибив кахель на підлозі в туалеті.

Вбиральня "Кофе-Хауса" розташована між двома залами. Має дві кабінки.

У міліції кажуть: камера записувала відвідувачів у туалеті. Хто саме знімав і чому, невідомо. Зловмисника розшукують. Також знайшли пристрій, схожий на комп"ютерний жорсткий диск. Швидше за все на ньому зберігали записане. У закладі говорять, що пристрій працював недовго. Туалет прибирають тричі на день.

Якщо цифровий запис із вбиральні на Великій Васильківській знайдуть у світовій мережі, то порушать кримінальну справу за виготовлення та розповсюдження порнографії. За це можуть позбавити волі строком до п"яти років.

Після пригоди в "Кофе-Хаусі" частіше і прискіпливіше перевіряють туалет. Відвідувачів у закладі не поменшало. Вбиральню довго відмивали від розчину, який допомагає оперативникам знаходити відбитки пальців.

Зараз ви читаєте новину «У туалеті кав"ярні знайшли відеокамеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі