субота, 08 листопада 2008 11:07

У столичних обмінниках немає ані доларів, ані євро

У столичних обмінниках немає ані доларів, ані євро
В центрі Києва в обмінних пунктах немає ані євро, ані доларів. Кореспондент ForUm"a пройшовся по обмінниках на Хрещатику, і лише в одному зміг знайти 20 доларів. Євро ж не пропонував жоден пункт.

Крім того, не вдалося знайти американську валюту в обмінних пунктах в районі метро "Театральна" і "Університет". Немає долара і в обмінниках на площі Перемоги. Зате там у великій кількості з"явилися "міняйла", у яких можна придбати "американських президентів". І навіть недорого - за офіційною ціною Нацбанку. Знайшлися міняйла і на Хрещатику - вони ненав"язливо пропонували людям, які підходили до обмінних пунктів, "продати-купити".

Найцікавіше, що ми не змогли знайти долари не тільки у вуличних обмінниках, але навіть у філіях банків! Наприклад, у відділенні "Укрсоцбанку" на Борщаговці поки валюти немає, але обіцяють "підвезти". Коли - не уточнюють. Немає доларів і в "Правексі" (на вулиці Інститутській), а також в "Universal bank" (вулиця Городецького).

Цікаво, що при цьому керівництво Нацбанку невпинно запевняє українців, що валюти в обмінних пунктах навалом. Зокрема, глава ради Національного банку Петро Порошенко заявив: "Ніяких погроз дефіциту валюти. Немає для цього підстав. Банки задовольняються в повному об"ємі. Я не побачив жодного пункту, де б відмовляли у продажу валюти".

Проте, схоже, що валюту в Києві продають тільки особисто Петру Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «У столичних обмінниках немає ані доларів, ані євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі