вівторок, 31 липня 2007 07:03

У місті подорожчали ковбаси

КУПІВЛЯ 400 грамів сосисок "Франкфуртських" у "Великій Кишені" на пр-ті Перемоги, 3 обернулася для киянки Олени Шевчук, 36 років, на цілу пригоду.

Минулої середи в супермаркеті жінка попросила продати їй сосисок. Продавщиця, перед тим як зважити товар, попередила: дві години тому ціни на всі варені ковбаси у відділі піднялися. Тому й цінники, мовляв, ще не встигли змінити. На ціннику до "Франкфуртських" вказано 27 грн за 1 кг. Але після подорожчання це було вже на 10% більше — 30 грн. У "Великій Кишені" кажуть, у всьому винні виробники.

Ціни на ковбаси протягом минулого тижня так само піднялися і в інших міських мережах супермаркетів.

— З минулого понеділка ми теж почали підвищувати ціни на ковбаси, — розповів "ГПУ" Ігор Касьян, 25 років, менеджер гастрономічного напрямку мережі "Сільпо". — У середньому на 3–5 гривень за кілограм. Ціну диктує постачальник. А пов"язано це з подорожчанням сировини, м"яса.

Ігор Касьян каже, що про подорожчання товарів заявили всі ці підприємства. А хто ціни не підвищив, значить, виробляє свою продукцію з сої.

У ВАТ "Кременчукм"ясо" кажуть, що ціни зросли через дефіцит м"яса, в основному — свинини.

Начальник відділу дистрибуції цього підприємства Віталій Тризуб, 31 рік, прогнозує, що подорожчання м"ясної продукції — не останнє в цьому році.

— Наприклад, ціна на найпопулярнішу в Україні ковбасу "Докторська" зросла на 3 гривні і становить зараз 30 гривень за кілограм. Хоча реально ми мали підвищити її на 8–9 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У місті подорожчали ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі