понеділок, 29 вересня 2008 19:42

У метро платитимуть за кількість зупинок

Із 2010 року вартість проїзду в метро залежатиме від кількості зупинок, які проїхав пасажир під землею.

Таке днями заявив Олександр Зінченко, 51 рік, керівник робочої групи із вивчення стану транспортної сфери столиці.

— Саме поняття "тариф на проїзд" із 2010-го буде змінене. Якщо на сьогодні один пасажир щодня проїжджає дві станції метро, а інший — 20, і платять обидва однаково, то через рік такого не буде, — сказав Зінченко.

За його словами, міська влада планує перевести плату за проїзд на так звані транспортні картки, якими користуються в країнах Європи. Вона буде безконтактною. На вході спецпристрій зчитає та запам"ятає інформацію, на якій саме станції пасажир зайшов у підземку. Інший пристрій зчитає інформацію про кількість станцій, що проїхав пасажир, і вже тоді зніме гроші за оплату поїздки, пояснює Олександр Зінченко.

Він додав, що в майбутньому влада має намір зробити можливим поповнення  транспортних карток для метро із мобільного телефону.

Зі слів Зінченка, спеціалісти завдяки транспортним карткам зможуть точно визначати кількість пасажиропотоків у столиці. Це дозволить правильно закладати в майбутньому нові станції метро або розташовувати маршрути наземного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «У метро платитимуть за кількість зупинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі