пʼятниця, 07 грудня 2007 07:02

У маркеті не взяли "міченої" купюри

— А що це таке? Ви що, хабара мені пропонуєте?! — знічено вигукує продавчиня.

Жінка розглядає під ульрафіолетовим пристроєм 100-гривневу купюру, якою кореспондент "ГПУ" розрахувався за покупки в магазині.

Поперек купюри під синім світлом ультрафіолету чітко видно білий напис великими літерами, виведений від руки: "ХАБАР". Напевне, раніше ця купюра була доказом кримінальної справи — до рук потрапила випадково. На вигляд вона не відрізнялася від інших 100-гривневих банкнот нового зразка. Хіба що на портреті Тараса Шевченка було помітно кілька доволі великих коричневих цяток.

Здивувала реакція працівників супермаркету. Продавчиня ледь не запанікувала й викликала охоронця. Той по рації звернувся до керівника охорони. Працівники магазину не реагували на зауваження, що купюра є офіційним платіжним засобом і що касирові ніхто не думав дати хабара. Зрештою старший охоронець попрохав розрахуватися іншими грошима, сказавши, що "мічені" ми не візьмемо".

— А где именно вы работаете — во власти или в суде? — єхидно перепитав охоронець, коли я виходив з магазину.

Історія сталася нещодавно в супермаркеті "Сільпо" на вул. Курнатовського, що на Воскресенці.

Зараз ви читаєте новину «У маркеті не взяли "міченої" купюри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі