пʼятниця, 04 січня 2008 07:13

У колектор на Артема ледь не впали два легковики

 

Протягом грудня 2007-го на недобудованому бетонному колекторі завглибшки 15 м, що викопали біля дому N26 на вул. Артема (центр), двічі зависали автомобілі. Трагедій не сталося дивом, кажуть робітники, які працюють на цій споруді.

Рік тому проїжджу частину вул. Артема перекопали з парного боку одразу в трьох місцях. Рух нею обмежено. Для автівок, що прямують парною стороною в бік Лук"янівки, повісили тимчасові знаки. Вони наказують оминати зелений будівельний паркан і виїжджати на зустрічну смугу.

Перша аварія сталася на початку грудня. На бетонному колодязі завис "Лінколь Таун Кар" — дороге та важке авто представницького класу. Машина була з номерами Волинської області.

— Місяць тому іду на роботу о 9-й ранку. Бачу — о, висить на колекторі цей "лінкольн". Зовсім не пошкоджений, лише фарбу зішкрябав. А другий випадок стався 13 грудня, на Андрія. Знов іду на роботу. О-о-о, дивлюсь — а на тому ж місці уже висить друга машина —  "ланос"! Отой да, був сильно побитий. Обидва залетіли, кажуть, о 2-й ночі, — пригадує "ГПУ" Олександр Харітонов, 50 років, працівник фірми, розташованої поруч із колектором.

Жителі розповідають, обидві машини сильно розганялися по Артема. Водії не бачили знаків і червоного ліхтаря, що попереджував про перешкоду. Налітали на паркан, "клали" його. Той спрацьовував, як трамплін. Після цього машини злітали в повітря. А приземлялися на край бетонного колектора. Рятував їх паркан із арматури. Машини зависали на стальних прутах, ті амортизували, не давали автівкам звалитися униз. Якби легковики упали, не виключено, що водії загинули б. Колектор дуже глибокий.

— Водій "лінкольна" був не місцевий, із Західної України, Київ знає погано. Йому років тридцять, у дорогому костюмі. Казав мені, що гнав по Артема десь 100 км/год. Уночі падав сніг, видимість була погана. Тому й залетів. Наступного дня домовився з нашим начальством, я й витяг його краном. З ним ще дівчина прийшла. Ну, огонь, яка красіва! Коли витягли, завів машину й поїхав. Мені нічого не заплатив, — каже "ГПУ" кранівник Сергій Марчук, 28 років.

На "ланосі" їхав таксист із двома пасажирами.

— Він був такий п"яний! Коли машина впала на край колектора, водій заснув за кермом. Спав майже до обіда. Коли під"їхали даішники, навіть не вийшов із салону. Махнув їм рукою, сказав, щоб їхали, а він, мовляв, усе сам тут уладнає. Він віз пасажирів. Коли машина шмякнулася на край колектора, вони не знали, як вийти. Ліві двері були підперті парканом, а справа — провалля колектора. Тому пасажири вибили заднє скло і вилізли через нього з машини, — стверджує "ГПУ" будівельник Сергій Нечаєв, 30 років. Він працює на спорудженні колектора.

Працівники кажуть, таксі простояло на Артема до вечора. Потім приїхав брат водія, заплатив робітникам 300 грн, ті витягли його краном.

Зараз половину колектора закрили і заасфальтували. Біля нього досі висять червоні ліхтарі. Інших аварій поки не було.

Зараз ви читаєте новину «У колектор на Артема ледь не впали два легковики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі