пʼятниця, 21 грудня 2007 07:05

У київській мерії провели дитячий бал

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Анатолій Кінах разом із донькою Софійкою (попереду зліва) та учасниками дитячого балу в колонній залі мерії
Анатолій Кінах разом із донькою Софійкою (попереду зліва) та учасниками дитячого балу в колонній залі мерії

19 грудня, у день Святого Миколая, до колонної зали мерії прийшло багато дітей.

Тут уперше провели дитячий бал. Свято для маленьких киян-сиріт і малюків, чиїх батьків позбавили опіки, влаштувала мерія, Український союз промисловців і підприємців та міський дитячий фонд. Ініціатором свята стала дитяча студія "Стиль і мода", почесним президентом якої є Марина Кінах, 47 років, дружина народного депутата Анатолія Кінаха.

Для гостей грав муніципальний оркестр. На вході до бальної зали з дітьми фотографувався Святий Миколай. Усього тут зібралося до сотні гостей. Із відомих людей на бал прийшли подружжя Кінахів, дизайнерки Діана Дорожкіна, 35 років, та Айна Гасе, 32 роки.

Анатолій та Марина Кінахи прийшли із 7-річною Софійкою, найменшою донькою. Дівчинка була одягнена в коричневу бальну сукню. Марина Кінах сказала "ГПУ", що придбала її за 370 грн у магазині "Дитячий світ", що на Дарниці.

Діана Дорожкіна теж прийшла із донькою, 10-річною Дарією. Дівчинка сказала, що вечірнє плаття їй пошила мама.

— Привела доньку, аби вона вливалася в колектив. Не можна жити лише в своєму маленькому світі: будинок — школа, — говорить Діана Дорожкіна.

Темношкірій Сюзанні Федорченко, 11 років, білу сукню з рожевими трояндами спеціально на бал купувала Лідія Литвиненко, директор дитбудинку "Малятко", що на вул. Білицькій, 14.

— Коли виросту, віддам сукню меншим друзям по дитбудинку. Мрію, щоб Святий Миколай приніс мені пластмасові санки. Цього року він подарував багато цукерок, іграшкового зайця, — розповідає Сюзанна.

Насамкінець організатори провели аукціон, аби зібрати гроші на лікування хворому на лейкемію одинадцятикласнику Андрієві Дрозду. Він прийшов на свято разом із мамою. Ніна Семенюк, голова міського дитячого фонду, розповіла "ГПУ", що хлопчик одягнув на вечір перуку — соромився, аби його ніхто не впізнав. На аукціон виставили блакитну вовняну хустку та кілька бурштинових статуеток янголів. Стартову ціну на обидва вироби призначили однакову — по тисячі гривень. Янголів купив за 2 тис. грн перший заступник голови правління товариства "Мандарин Плаза" Олександр Черницький. Він спонсорував бал. А вовняну хустку за стільки ж — київська модель Олена Попова. Виручені 4 тис. грн передали матері Андрія Дрозда.

Діана Дорожкіна, Айна Гасе та Анатолій Кінах участі в аукціоні не брали. На балі очікували міського голову Леоніда Черновецького, та він не прийшов. У вівторок мер захворів — застудився.

Зараз ви читаєте новину «У київській мерії провели дитячий бал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі