четвер, 13 січня 2011 12:19

У Києві з'являться таблички латиницею

У Києві з'являться таблички латиницею

У рамках підготовки Києва до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році по всьому місту замінять інформаційні покажчики на будинках і покажчики на автошляхах, а в центрі проведуть оновлення фасадів будинків - пам'яток архітектури.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА з питань підготовки Києва до Євро-2012 Анатолія Голубченка, всі інформаційні покажчики і позначення автодоріг для зручності іноземних туристів матимуть латинську транслітерацію.

Наразі проводиться робота з розробки фасадної частини житлового фонду в 1,5-кілометровій зоні.

"Більшість будинків у центрі столиці мають власні історичні фасади. Ті будівлі, які є пам'ятками архітектури, будуть мати первинний оновлений вигляд. А для сучасних будинків буде розроблений єдиний вид фасадів", - ділиться планами Голубченко.

Крім того, в 2011 році комунальні дорожні служби будуть відновлювати автодороги столиці в 1,5-км зоні навколо НСК "Олімпійський" і по місту. У планах - капітальний ремонт бульвару Лесі Українки, провулку Лабораторного, проспекту Бажана та проспекту Перемоги. Наприкінці січня розпочнеться реконструкція Троїцької площі відповідно до затвердженого проекту.

Нагадаємо, раніше депутати вимагали від голови КМДА Олександра Попова ввести мораторій на знесення історичних будівель. Як відомо, знесення будинку на вул. Сагайдачного, 1б спричинило проведення акції протесту киян, які проти руйнування історичного Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'являться таблички латиницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі