вівторок, 28 грудня 2010 10:55

У Києві з'явилися кіоски для продажу води з бюветів

У Києві з'явилися кіоски для продажу води з бюветів

У рамках програми КМДА "Питна вода" у Києві вже почалося будівництво пунктів доочищення води: перші з них можна знайти в районі Оболоні.

Два невеликих кіоски площею 25 м? розташовані на Оболонському просп., 14 і вул. Героїв Сталінграда, 13. Незабаром там почнуть пропонувати городянам очищену воду з артезіанських свердловин, але за гроші.

Як повідомив заступник директора КП "Київкомунсервіс" Дмитро Єрмолаєв, це - пілотний проект.

"Ми будуємо пункти доочищення води і під'єднуємо їх до артезіанських свердловинах, вода з яких також надходить в бювети. І вже на цих пунктах будуть додатково очищати воду за допомогою спеціальних систем, а потім продавати її", - зазначив Єрмолаєв.

За його словами, на роботі бювету це не позначиться: люди можуть спокійно брати воду в безкоштовному бюветі чи купувати доочищену.

Відповідальним за ці кіоски з очисними фільтрами буде інвестор, який вклав гроші в будівництво.

"Інвестор буде очищати і стежити за всіма бюветами, які за ним закріплені. Він їх буде фінансувати і ремонтувати", - пояснив керівник "Київкомунсервіс".

Продавати воду планують у пляшках різних розмірів. Над ціною чистої водички поки думають, але за деякими даними вартість буде значно нижча, ніж у магазинах - близько 5-7 грн. за п'ятилітрову ємність.

Нагадаємо, крім доочищення води в програму "Питна вода" також входить реконструкція водозаборів і водоканалу та відновлення в 2011 році роботи всіх бюветів. Як заявляв раніше заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, на даний момент у Києві з 203 бюветів працює не більше 60.

Блік

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилися кіоски для продажу води з бюветів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі