пʼятниця, 03 липня 2020 15:47

У Києві запустили 4G ще на 8 станціях метро

У Києві запустили 4G ще на 8 станціях метро
4G є на 9 станціях столичного метро. Фото: minfin.com.ua

У Києві ще на 8 станція метрополітену запустили 4G зв'язок.

Від сьогодні покриття є на 9 станціях: Академмістечко, Житомирська, Святошин, Героїв Дніпра, Мінська, Оболонь, Сирець, Дорогожичі та Лук'янівська, пише "Інтерфакс-Україна".

"Проєкт складний і тривалий, оскільки в процесі задіяні великі гравці ринку, підрядник і держустанови. Обсяги роботи великі. Але вже зараз можна говорити про суттєвий прогрес у розвитку інфраструктури зв'язку в київській підземці", - каже мер столиці Віталій Кличко.

Президент "Київстару" Олександр Комаров зазначив, що період карантину дав компаніям час провести необхідну підготовчу роботу, щоб прискорити запуск 4G на нових станціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав операторів зв'язку. Каже про інтернет на дорогах

На наступному етапі покриття запустять ще на 14 станціях: Університет, Театральна, Хрещатик, Контрактова площа, Поштова площа, Майдан Незалежності, Площа Льва Толстого, Олімпійська та Палац Україна, Львівська брама, Золоті ворота, Палац спорту, Кловська і Печерська.

"Інфраструктура сучасного міста не може розвиватися без технологій швидкої передачі даних. Рано чи пізно Київ повернеться до звичного ритму життя і ділової активності, і наша мета - дати киянам і гостям столиці відмінний інструмент для роботи і дозвілля - швидкісний мобільний інтернет в метро", - заявила генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова.

Зараз для роботи 4G в київському метро оператори почали використовувати частоти в двох діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц. Це дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету.

"Сподіваюся, що цей проєкт стане прецедентом для впровадження інших, зокрема, щодо подолання цифрового розриву в країні і розгортання 4G у невеликих населених пунктах", - говорить головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджі.

Україна увійшла в топ-5 країн із найдешевшим інтернетом у всьому світі. Як ідеться в дослідженні, середня вартість в Україні – 46 центів за гігабайт мобільного інтернету.

Зараз ви читаєте новину «У Києві запустили 4G ще на 8 станціях метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі