пʼятниця, 08 жовтня 2010 19:03

У Києві з'явився ще один вид шахрайства

У Києві з'явився ще один вид шахрайства
У Солом'янському райуправлінні міліції за останні 10 днів зареєстровано чотири випадки шахрайства, пов'язаних із ДТП.

На жоден з випадків не виїжджали співробітники Державтоінспекції, оскільки їх не викликали, повідомляє прес-служба Солом'янського РУ МВС.

Зловмисники на дорогому авто обирали жертву на дорозі, далі дорога іномарка нібито врізається в машину майбутнього постраждалого.

Через кілька секунд жертві пояснюють, що це він винен в аварії і залякують зв'язками з Генпрокуратурою чи СБУ.

Водія змушують телефонувати в страхову компанію, далі йому надзвонюють "страховики" і навіть інспектор ДАІ, який не оформляв ДТП, але нібито бачив його по супутниковому зв'язку.

Півгодинний спектакль завершувався тим, що "винуватець" каявся і віддавав гроші (зловмисники вимагали від 5 до 50 тисяч євро).

У зв'язку з цим Державтоінспекція наголошує, щоб не потрапити на вудку аферистів, завжди потрібно викликати на місце ДТП співробітників ДАІ.

"Не зайвим буде взяти дані (хоча б номера телефонів) свідків події, тоді у вас у майбутньому буде можливість умовити їх посвідчити. І останнє, не віддавайте гроші на місці. Адже може виявитися, що автомобіль лише зовні дорогий й гарний. Бережіть себе й будьте пильними!", йдеться в повідомленні.

Раніше киян вже обдурювали шахраї на автотранспорті. Лжеевакуатори "евакуювали" автівки з невстановлених місць паркування і потім за 200-300 гривень повертали власникам.

Як повідомлялося, придбати евакуатор можна вільно. Такий автомобіль можна купити за $12-15 тисяч, а щоб ними управляти, достатньо отримати ліцензію Мінтрансу на вантажоперевезення (видається на 5 років за 300 гривень) і права категорії "С".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явився ще один вид шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі