пʼятниця, 18 лютого 2011 16:22

У Києві власники Русанівських дач не віддають землю під міст

У Києві власники Русанівських дач не віддають землю під міст

Вчора Київрада визначила, чиї дачі на Русанівці підуть під знос

Всього 265 ділянок, в основному на 25 і 26 Садовій лінії. У список на знесення додали 12 дач, якими доведеться пожертвувати заради лінії метро на Троєщину, пише газета "Сегодня".

Перші жителі Русанівських садів вже отримали акти на землю в Биківні. Серед них родина Бітик. "Ми там вже були, розмітили ділянку. Документи у нас в руках. Тепер чекаємо, коли нам побудують будиночок, обіцяють, що за розміром він буде таким же, як і був, але цегляний, а у нас був дерев'яний. Обіцяють, що проведуть світло, газ, воду. Швидше б, ми уже туди переїхали, а поки там ще цілина", - говорить Лариса Бітик.

За даними "Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд", вже 23 русанівця отримали акти на землю в Биківні. Всього туди переберуться шістьдесят сімей. Ще 59 людей чекають ділянок в Горбачисі, які поки ніхто не видавав, - там заповідна зона, і влада збирається вирішувати це питання. "Якщо все-таки неможливо буде туди відселити людей, то будемо з ними домовлятися: Биківня, гроші, квартири", - говорить голова транспортної комісії Київради Дмитро Олійник.

15 дачникам виплатили грошову компенсацію за землю з будиночком, і 11 господарів отримали квартири в новобудовах на Осокорках. 92 Русанівці тримають глуху оборону - вони не хочуть з'їжджати з насиджених місць. "Мабуть, з ними доведеться судитися", - говорить Олійник.

Зараз ви читаєте новину «У Києві власники Русанівських дач не віддають землю під міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі