четвер, 19 січня 2017 16:34

У Києві виявили сказ

У Києві виявили сказ

У Дніпровському районі столиці оголосили карантин через спалах сказу серед свійських тварин.

Про це повідомляє Дніпровська РДА.

"Виявили захворювання на сказ у кішки, яка утримувалась в нашому районі у квартирі по вул. Курнатовського, 6. Тому територія Дніпровського району, окреслена вулицями Сулеймана Стальського, Братиславською, Миропільською та проспектом Алішера Навої, визнана загрозливою зоною. На ній запроваджено карантинні обмеження щодо сказу", - йдеться в повідомлені.

Карантин ввели на 60 днів.

Власникам домашніх улюбленців, які проживають на цій території, рекомендують провести профілактичне щеплення тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалів хворіла на коров'ячий сказ

Сказ - гостре особливо небезпечне інфекційне захворювання, що викликається нейротропним вірусом і характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи (енцефаліт) і завжди, при відсутності своєчасного адекватного лікування, закінчується смертю хворого.
Джерелом інфекції для людини може бути будь-яка теплокровна тварина, але епізоотична ситуація склалась таким чином, що на території України основним джерелом – до 60,0% – є лисиці. Небезпечні також укуси барсуків, єнотів, єнотовидних собак, куниць, тхорів, ласк, вовків, кажанів, з домашніх тварин найчастіше хворіють кішки та собаки.
Передача інфекції здійснюється при укусах тваринами, ослиненні, нанесенні подряпин чи поранень предметами, забрудненими слиною і мозком хворої тварини. Рідше можливе зараження при зніманні шкір з хворих на сказ тварин, особливо лисиць. При великій концентрації вірусу у повітрі можливий аерогенний механізм передачі.
Зараз ви читаєте новину «У Києві виявили сказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі