пʼятниця, 22 серпня 2008 10:01

У Києві відкриється виставка тральфреалістів

У Києві відкриється виставка тральфреалістів

25 серпня о 18:00 в столичній галереї тральфреалізму "Енігма" відкриється виставка "Зірка тральфреалізму: живі квіти і живі картини". Основу виставки складають картини київських художників-тральфреалістів Тетяни Чебрової, Валерія Голейко, Тетяни Гайдук, Олексія Бреуса. Свої роботи представляють також київські художники Ірина Цесар, Володимир Філіппов, Гала Сіу і ін.

Окрім картин, що зображають квіти, тут представлені живі гладіолуси, виведені відомими українськими селекціонерами Сергієм і Ліною Виноградськимі. А унікальний сорт лососевий-палевого гладіолуса з бахромчатими блідо-салатними краями квітникарі на честь своїх друзів назвали "Зіркою тральфреалізму".

Художній перебіг тральфреалізм – один з небагатьох брендів в сучасному українському мистецтві, що існує вже чверть століття. Слова "тральф" немає в жодному з мов на Землі, тому що ця фонема – звуконаслідування випромінюванню Всесвіту в діапазоні, який може почути людське вухо. Принаймні, так затверджував письменник-фантаст Курт Воннегут, який "виявив" у Всесвіті планету Тральфамадор. А ще "тральф" - це абревіатура – "Трансформація Реальності Артом, Любов"ю, Фантазією".

Розклад роботи галереї: 9:00 – 20:00, без вихідних. Вхід на виставку вільний.

За матеріалом MoeMisto

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриється виставка тральфреалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі