пʼятниця, 05 листопада 2010 17:07

У Києві відкрили естакаду на Московській площі

У Києві відкрили естакаду на Московській площі
Сьогодні в Києві введено в експлуатацію естакаду в складі автомобільної розв'язки на Московській площі.

Із запуском естакади відкрито наскрізний рух на Московській площі.

На урочистій церемонії з нагоди введення в експлуатацію естакади були присутні Президент України Віктор Янукович і перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.

Введення в експлуатацію розв`язки з естакадою збільшить пропускну спроможність Московської площі з 9 до 12 тис. автомобілів на годину й покращить екологічний стан у районі розв'язки. Крім того, значно покращиться транспортне сполучення як для жителів Голосіївського району Києва і прилеглих районів, так і для транзитного транспорту. Естакада довжиною 432 метри забезпечить наскрізний трисмуговий рух автомобілів у кожному напрямку.

Вартість реконструкції Московської площі становить 353,4 млн. грн., із яких вартість будівництва естакади – 180 млн. грн. Проект фінансується з міського (95,4 млн. грн.) і державного (258 млн. грн.) бюджетів.

За словами голови наглядової ради ПАТ "Мостобуд" Володимира Продивуса, на сьогодні компанія освоїла на будівництві естакади 140 млн. грн.

"При стабільному фінансуванні мостобудівці завершать роботи до 15 грудня", – сказав Продивус.

На сьогодні будівельні роботи з реконструкції Московської площі виконано на 85%. При цьому Продивус додав, що гарантія побудованих компанією об'єктів, при відповідній експлуатації та обслуговуванні, становить 100 років.

Нагадаємо, сьогодні Янукович і Попов спустилися в метро і взяли участь у церемонії пуску пробного потяга від станції метро "Деміївська" в напрямку станції "Голосіївська".

Станцію метро "Деміївська" введуть в експлуатацію 15 грудня.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили естакаду на Московській площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі