пʼятниця, 25 лютого 2022 13:26

У Києві відкрили додатковий пункт прийому крові - адреси та телефони

У Києві відкрили додатковий пункт прийому крові - адреси та телефони
У Києві організуцвали цілодоббову роботу донорських пунктів. Фото:t.me/KyivCityOfficial

Відсьогодні Київський міський центр крові працюватиме цілодобово. Кров можна здати протягом 10 годин впродовж дня на двух пунктах забору.

Про це повідомили на офіційному каналі КМДА в Telegram.

Щоденно з 8:00 до 18:00 працюватимуть пункти прийому донорів, а у нічну зміну фахівці перероблятимуть кров та її компоненти. Таке рішення було прийнято для гарантування підтримання достатнього запасу крові і безперебійного забезпечення нею лікувальних закладів.

У зв'язку з переходом на цілодобовий режим роботи наразі працюватимуть два пункти забору за адресами:

вул. Максима Берлинського, 12 та вул. Петра Запорожця, 26

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефонами: 093-158-47-55 (Петра Запорожця, 26) та 093-199-34-16 (Берлинського, 12).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ в умовах воєнного стану: Кличко оголосив низку рішень

Упродовж лише одного дня, 24 лютого, до пунктів забору крові прийшли 494 мешканці столиці. Це майже втричі більше, ніж у середньому зазвичай.

Стати донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених Міністерством охорони здоров'я України.

У закладах охорони здоров'я зросла потреба у запасах крові для поранених, зокрема українських військових.

Міністерство охорони здоров'я закликає долучитися до формування стратегічного запасу. Із собою донорам потрібно мати паспорт.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили додатковий пункт прийому крові - адреси та телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі