субота, 31 грудня 2022 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві від обстрілу постраждав японський журналіст - у посольстві прокоментували

У Києві від обстрілу постраждав японський журналіст - у посольстві прокоментували
Японський репортер отримав поранення у ногу. Фото: eastnews.ua

Під час масового ракетного обстрілу Росії у Києві отримав поранення журналіст з Японії.

Ситуацію прокоментували у посольстві Японії в Україні.

"Посольство Японії глибоко обурене повторним масованим нападом на цивільне населення та цивільні об'єкти в Україні в переддень Нового року, що призвело до загибелі та поранення мирних людей, зокрема японського журналіста", – написали в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго розповіли, чи вдалося окупантам влаштувати блекаут під Новий рік

Відділ зв'язків з громадськістю японської газети "Асахі Сімбун" повідомив, що постраждав 36-річний репортер із відділу відеоновин Ко Секіта. Він у лікарні.

Секіта перебував за територією готелю, коли його уразили уламки і пошкодили праву ногу. Разом з ним був ще один японський журналіст, який не постраждав.

Напередодні Нового року російські терористи влаштували чергову повітряну атаку на Україну.

На щастя, у всіх містах спрацювали сили ППО. ЗСУ перехопили 12 із понад 20 крилатих ракет, повідомив генерал Валерій Залужний. Російська армія запускала ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування.

Водночас деякі російські ракети пошкодили житлові будинки й інфраструктурні об'єкти у столиці та Миколаєві. Точна кількість загиблих та поранених встановлюється. Наразі вже відомо про десятки постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «У Києві від обстрілу постраждав японський журналіст - у посольстві прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі