четвер, 28 лютого 2008 07:12

У Києві страйкував лише один кінотеатр

"Мультиплекс" у торгово-розважальному комплексі "Комод" на вул. Луначарського став єдиним у столиці кінотеатром, який підтримав попереджувальний страйк.

Ініціатором учорашнього загальноукраїнського протесту виступила мережа кінотеатрів "Мультиплекс", яку пов"язують зі східноукраїнським капіталом. Вона виступала проти наказу Міністерства культури від 18 січня про заборону показувати іноземні фільми з російським перекладом, навіть субтитрованим. Керівник компанії "Мультиплекс" Антон Пугач, 38 років, за кілька днів до початку акції заявив: наказ Мінкультури загрожує крахом усій українській кіноіндустрії. За його словами, касові збори кінотеатрів у країні протягом останніх тижнів, відколи працює постанова, знизилися наполовину. Пугач також стверджує, що міністерство лобіює крупну київську дистриб"юторську компанію B&H, яка побудує в місті студію з дублювання фільмів українською.

Більшість кінотеатрів, які вчора підтримали страйк, розташовані на сході України — в Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Кривому Розі, Маріуполі й Харкові.

Минулої п"ятниці, коли Антон Пугач оголошував ініціативу, стався інцидент. До зали в ТРЦ "Комод", де бізнесмен спілкувався з журналістами, увійшли четверо активістів із націоналістичної організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Вони перевернули стіл із мікрофонами, за яким сидів Пугач.

— Ми українці і хочемо дивитися кіно українською, — вигукнув хтось із них при цьому.

"Тризубівців" затримали охоронці й передали оперативникам із Дніпровського райвідділу міліції.

— Головне для нас — відстояти наше право дивитися фільми в українському перекладі, — каже "ГПУ" Андрій Тарасенко, 25 років, один із лідерів "Тризуба".

У кінотеатрі "Мультиплекс" у ТРЦ "Комод" чотири зали на 545 місць. Квитки на сеанс коштують від 15 до 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві страйкував лише один кінотеатр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі