понеділок, 17 травня 2021 10:13

У Києві розпочався фонтанний бум - фото
6

У суботу, 15 травня, запрацювали всі столичні водограї. Фахівці Київводфонду провели необхідні підготовчі роботи перед відкриттям.

Про це повідомила директорка підприємства Світлана Козловська.

Фото: Дмитро Гордійчук, "Сьогодні"

"Розпочали свою роботу фонтани на майдані Незалежності, на вулиці Хрещатик, 25, вулиці Великій Васильківській, 119-121, а також унікальний комплекс із 12 гейзерних фонтанів понтонного типу в акваторії Русанівського каналу", – розповіла Козловська.

Традиційно і цього сезону фонтани "великий" та "малі" на майдані Незалежності, а також комплекс фонтанів в акваторії Русанівського каналу працюватимуть у режимі світломузичного шоу.

Зазвичай сезон фонтанів після зими стартує 1 травня. Цього року його перенесли на 15 травня у зв'язку з карантинними обмеженнями. Триватиме сезон до 30 вересня. Щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі налили мийний засіб у фонтан на Контрактовій площі в Києві

Перед відкриттям усі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Їх проводила команда фахівців електриків, інженерів та програмістів. Заздалегідь демонтували зимове накриття чаш водограїв, під'єднали електромережі до всіх елементів, перевірили та під'єднали насосне обладнання, налаштували світломузичний супровід та тестові запуски водограїв. Для монтажу 12 гейзерних фонтанів, залучили дайверів й водоплавну техніку. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали та діагностували, відремонтували та замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки водограїв почистили та пофарбували.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розпочався фонтанний бум - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі