вівторок, 22 січня 2013 20:45

У Києві провалився дах у садибі Мурашка

У Києві, у будинку по Малій Житомирській, 14, відомому, як садиба Мурашка, провалився дах. Тонни снігу що зібрались на даху аварійної будівлі продавили покрівлю та провалили її. Про це розповів єдиний мешканець будівлі Олександр Глухов.

Торік у вересні вже була подібна ситуація. Тоді дах провалився в сусідньому будинку за номером 12 а.

"Учора був у Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА. Склали з інспекторами акт обстеження будинку. Акт ще не підписаний, можливо, підпишуть завтра. Найняв безхатьків, які почистили дахи від снігу будинки, що входять до садиби", — розповів Олександр Глухов

Скандал навколо садиби Мурашко розгорівся ще ще у 1996 році. Тоді столична влада продала комплекс будівель. Три будинки по вулиці Малій Житомирській є пам'ятками культурної спадщини та знаходяться в охоронній зоні ансамблю споруд Софійського собору Києва.

За словами Глухова, спочатку приміщення отримала фірма "Пантеон-Інвест", котра перепродала їх фірмі "Вестіга". Інвестори довели історичний об'єкт до жалюгідного стану і тепер за це вимагають ще й грошового відшкодування.

Зараз ви читаєте новину «У Києві провалився дах у садибі Мурашка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі