вівторок, 05 квітня 2011 11:06

У Києві підприємці відбили у комунальників бажання зносити кіоски

У Києві підприємці відбили у комунальників бажання зносити кіоски

На авторинку, який розташований на бульварі Перова, у понеділок, 4 квітня, співробітники комунального підприємства Київблагоустрій почали демонтувати кіоски, однак, близько 50-ти підприємців чинили опір комунальникам.

Як пише газета "Сегодня", влада хотіла знести 103 кіоски. У результаті комунальники знесли всього лише один кіоск і поїхали, пише газета.

Продавці заявляють, що мають намір чергувати біля кіосків цілодобово.

Як пояснили виданню в главку з благоустрою, демонтаж кіосків проводився у зв'язку з тим, що у власників МАФів відсутні дозвільні документи на торгівлю.

"Підприємцям надсилали приписи надати ці документи або самим провести демонтаж ще 15-16 березня. Але вони не відреагували на ці прохання", - сказали в главку.

У свою чергу, торговці стверджують, що їх ніхто не попередив про знесення.

"Вагончики на колесах хочуть замінити на стаціонарні кіоски. Але нас не попередили, і ми не встигли винести свій товар", - розповів продавець В'ячеслав.

Як зазначає влада, тепер перевірки МАФів відбуватимуться постійно. Мерія прийняла нові правила встановлення кіосків. За словами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, рішення дозволить місту створити базу-реєстр усіх кіосків.

"Нові правила зроблять власників МАФів більш захищеними. З них більше не будуть вимагати хабара за місце. Отримавши дозвіл, вони зможуть спокійно працювати", - сказав Мазурчак.

Як повідомлялося, прокуратура Києва почала перевірки законності встановлення у столиці малих архітектурних форм (МАФів).

Зараз ви читаєте новину «У Києві підприємці відбили у комунальників бажання зносити кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі