вівторок, 04 січня 2011 10:41

У Києві новорічний салют убив чоловіка

У Києві новорічний салют убив чоловіка

З початку 2011 року співробітники Міністерства внутрішніх справ вилучили 37,4 тонни піротехнічних виробів (тобто майже 2 мільйони одиниць) без відповідних документів. Про це повідомила прес-служба МВС.

Встановлено 1 444 факти продажу піротехніки без відповідних документів, за порушення правил торгівлі піротехнічними засобами 1 223 особи притягнуті до адміністративної відповідальності та 514 - за протиправне застосування піротехніки.

Правоохоронці нагадали, що якість піротехніки без документів низька, тому її застосування може виявитися травмонебезпечним.

Як повідомляється, з початку 2011 року зафіксовані 4 випадки травм через піротехніку, один з випадків зі смертельним результатом.

Зокрема, у Святошинському районі Києва 1 січня чоловік у стані алкогольного сп'яніння через необережне поводження із салютною установкою зазнав смертельного поранення голови.

У Джанкої (Крим) через необережність при використанні піротехніки постраждав житель, який поранив кисть руки.

У Новому Роздолі (Львівська область) петарда потрапила в обличчя жінці, внаслідок чого вона зазнала рваної рани лівої щоки та їй вибило зуб, а харків'янин поранив обличчя внаслідок недбалого поводження із салютною установкою.

МВС закликає громадян дотримуватися правил безпеки з піротехнічними виробами.

Міністерство надзвичайних ситуацій, у свою чергу, закликає українців купувати піротехнічні засоби тільки в спеціалізованих магазинах.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Києві новорічний салют убив чоловіка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі