четвер, 26 травня 2016 05:25

У Києві намагаються декомунізувати мову

У Києві намагаються декомунізувати мову

Комісія з культури Київради розглянула проект рішення "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній царині".

Проект пропонує встановити, що в Києві мовою роботи, діловодства і документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій комунальної форми власності є державна мова – українська, зазначається на сайті Київміськради.

Відповідно до проекту рішення, всі рекламні оголошення, вивіски, плакати, афіші, повідомлення та інші форми аудіо- і візуальної рекламної продукції повинні бути написані українською або іншою мовою з обов'язковим зазначенням їхнього перекладу чи транслітерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче обмежити ввезення книжок із РФ

У документі зазначається, що всі послуги у сфері обслуговування в столиці - спілкування з клієнтами, меню в закладах громадського харчування тощо насамперед мають надаватися українською. Переходити на іноземну мову варто, коли клієнт про це попросить.

Рішення матиме рекомендаційний характер.

Комісія Київради має намір направити листа в Європейську комісію про надання інформації щодо аналогічного досвіду в країнах Європи.

Як повідомлялось раніше, процес декомунізації у Києві триває попри те, що деякі пам'ятники радянського періоду дуже складно й дорого демонтувати.

Зараз ви читаєте новину «У Києві намагаються декомунізувати мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі