понеділок, 25 жовтня 2010 16:35

У Києві на 25% зросла кількість аварій на тепломережах

У Києві на 25% зросла кількість аварій на тепломережах
Компанії "Київенерго" і "Київводоканал" не вкладають кошти в Оновлення інженерних мереж, що призвело до збільшення аварій на них, заявила перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов.

"На жаль, у цьому році на підготовку мереж як у Київводоканалі, так і в Київенерго не було виділено жодної копійки", - заявив Попов на прес-конференції в понеділок.

Він нагадав, що в цьому році в Києві підключення тепла в житлові будинки почалося 8 жовтня, і практично було завершено протягом трьох днів. Проте, було багато аварійних ситуацій на тепломережах.

"Безумовно, це був дуже серйозний негатив, який не дозволив нам до цього часу на сто відсотків вирішити завдання - на Сьогоднішній день не підключено тепло в 49-ти житлових будинках через аварії на тепломережах", - повідомив віце-мер столиці.

За його словами, за останній тиждень сталося 281 аварія, з них протягом доби були ліквідовані 121, протягом двох діб - 82, трьох діб - 79.

"Ситуація, яка на сьогодні склалася, обумовлена і суб'єктивними, і об'єктивними причинами. Практично протягом 10-ти років Київ не вкладає відповідні кошти в реконструкцію систем житлово-комунального господарства, в тому числі і Київенерго. За останній рік, у порівнянні з 2009 роком, аварійність мереж збільшилася на 26% ", - підкреслив Попов.

Він також повідомив, що питання організації та проведення опалювального сезону в столиці обговорювалися 24 жовтня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Попова, на комісії були висловлені зауваження щодо роботи Київенерго з ліквідації аварій на тепломереж. Так, до складу аварійних бригад підприємства входять не більше чотирьох працівників замість 7-8, як передбачено нормативами.

Комісія прийняла рішення організувати аварійні групи, до складу яких, крім працівників Київенерго, будуть входить працівники ЖЕКу. Завдання цих груп - ліквідація аварій на тепломереж за термін не більше доби. Це завдання буде ще більш актуальним після настання холодів.

Комісія також висловила зауваження до Київенерго з приводу відсутності в аварійних груп необхідного обладнання для виявлення місць поривів тепломереж.

"Дуже серйозною проблемою є невикористання Київенерго сучасних технологій, пов'язаних з виявлення місць аварій, тому визначення місця пориву займає багато часу", - підкреслив Попов.

Разом з тим, він запевнив, що робота енергогенеруючих компаній є стабільною.

На комісії також розглядався інцидент з викидом хлору на Деснянській водопровідній станції Київводоканалу.

Попов підкреслив, що наслідки інциденту ліквідовані.

"Ніякої загрози здоров'ю людей чи екології міста на сьогоднішній день немає, але сигнал для нас дуже неприємні. Він говорить про те, що ми дійсно повинні активізувати свою роботу за своїм впливом на управління компаніями, які забезпечують життєдіяльність міста", - сказав перший заступник голови Київської міськадміністрації.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві на 25% зросла кількість аварій на тепломережах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі