середа, 14 травня 2008 07:13

У Києві хочуть знести кінотеатр "Україна"

Центральний кінотеатр "Україна" можуть знести. На його місці хочуть побудувати висотний офісно-розважальний центр. Проект недавно вдруге обговорювали на сесії міськради.

Спочатку бізнесмени пропонували звести 23-поверхівку. Потім проектувальники зменшили кількість поверхів до 18. Але головний архітектор столиці Василь Присяжнюк, 64 роки, вважає, що будинок в центрі повинен бути не вищим 27 м.

Проект будівництва 18-поверхівки передбачає, що на п"яти нижніх поверхах будуть бутики й магазини. Із 6-го по 16-й — офіси підприємств. На двох останніх мали облаштувати кінозал на 148 місць.

— Бажання влади знести "Україну" є дуже болючим для нашого колективу. Керівництво намагається протистояти, але поки що не виходить. Ми проти забудови, тоді зникнуть наші робочі місця. Це популярний кінотеатр. Сюди ходять багато людей, а його хочуть зруйнувати, — розповідає "ГПУ" Василь, працівник "України".

Зараз ви читаєте новину «У Києві хочуть знести кінотеатр "Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі