четвер, 10 грудня 2015 16:44

У Києві до 750 річниці відкрили пам'ятник Данте Аліг'єрі
8

Фото: vechirniykiev.com.ua

У центрі Києва, у парку "Володимирська гірка" біля Костелу Cвятого Олександра пройшла церемонія відкриття пам'ятника видатному італійському поету Данте Аліг'єрі. Мистецький проект реалізований за ініціативи Київської міської державної адміністрації, посольства Італії в Україні та Товариства Данте Аліг'єрі.

На церемонії був присутній Надзвичайний і Повноважний посол Італії в Україні Фабріціо Романо, який виказав щиру подяку від своєї країни, а також зачитав привітання від пана Даріо Нарделла, мера Флоренції – рідного міста Данте.

– У 1967 році був підписаний пакт про побратимство між Києвом та Флоренцією і я вважаю, що встановлення цього монументу є підтвердженням дружніх стосунків та співпраці між нашими містами, – зазначив Фабріціо Романо.

Цього року Італія святкує 750-тий ювілей від дня народження визначного поета. З цієї нагоди українські вчені Андрушівської астрономічної обсерваторії присвоїли відкритій ними малій планеті офіційну назву "SocietàDante" ("Товариство Данте") на честь Товариства Данте Аліг'єрі. Відповідне свідоцтво президент Української астрономічної асоціації Ярослав Яцків вручив пану Послу.

Додамо, що автором скульптурної групи Данте Аліг'єрі є італійський скульптор Лучано Массарі, архітектором – українець Леонід Малий.

Зараз ви читаєте новину «У Києві до 750 річниці відкрили пам'ятник Данте Аліг'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі