середа, 05 серпня 2020 19:46

У керівника кіберполіції знайшли незадекларований маєток

У керівника кіберполіції знайшли незадекларований маєток
Розслідувачі знайшли дім Гримчака. Фото: Національна поліція

У начальника департаменту кіберполіції України Олександра Гринчака знайшли не задекларований будинок площею 221 кв м у Києві.

Офіційно ним володіє його матір. Журналісти з'ясували, що саме там він зараз може мешкати із сім'єю, повідомляють "Таємниці Слідства".

Будинок розміщений на території житлового комплексу "Італійський квартал", на березі Дніпра в Оболонському районі. У 2016 році там придбала житло Людмила Гринчак — матір нинішнього керівника кіберполіції. Влистопаді 2017-го Київська міська рада передала Людмилі Гринчак у власність земельну ділянку під цим будинком.

У деклараціях про доходи за 2016-2018 роки Олександр Гринчак вказував свою матір як члена сім'ї, але про цей будинок не згадував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пів року нарахували понад 2 тисячі корупціонерів - НАЗК

"Ми з'ясували, що кіберполіцейський із сім'єю нині може мешкати саме там. Зокрема, біля будинку на території "Італійського кварталу", яким володіє мати Гринчака, ми зафіксували автомобіль, яким користується його дружина", - пишуть журналісти.

Гринчак користується позашляховиком Lexus GX460 2016 року, яким володіє його батько. Його дружина їздить на авто Lexus RX350 2012 року, який належить тещі Гринчака.

Рада громадського контролю звернулася до НАБУ для перевірки нардепа Суто Мамояна. Його підозрюють у подачі неправдивих даних у своїй декларації за 2019 рік.

Зараз ви читаєте новину «У керівника кіберполіції знайшли незадекларований маєток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі