четвер, 16 серпня 2007 07:01

У "Каравані" відкрили пам"ятник мобілці

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Найдорожча модель приклеєного телефону коштує 2 тисячі гривень
Найдорожча модель приклеєного телефону коштує 2 тисячі гривень

Нову сучасну скульптуру два дні тому відкрили в гіпермаркеті "Караван" (вул. Лугова, 9). Її назвали "Весь світ у твоїх руках". Гіпсова рука тримає планету. А до металевих меридіанів та паралелей приклеїли 200 мобільних телефонів.

Виготовити такий пам"ятник запропонувала міжнародна корпорація "Самсунґ". Скульптуру зробили молоді київські майстри Олег Рєзніков та Олексій Бойко. А всіма роботами керував скульптор Олег Пінчук. Автори твердять, що вклеєні в пам"ятник мобілки вже не придатні до експлуатації.

— Коли ми приклеювали телефони до металу, то позаливали клей всередину, — зізнався "ГПУ" скульптор Олексій Бойко, 23 роки, який навчається в інституті декоративно-прикладного мистецтва і дизайну. — Роботу зробили за місяць. Аби виготовити руку, використали 200 кілограмів гіпсу. На паралелі й меридіани пішло 30 кілограмів металу.

Скульптуру вантажівкою привезли до "Каравану" із Сирця, де розташована майстерня художників. До зали її внесли четверо вантажників. Гіпсовий монумент важить 300 кг.

— Цей пам"ятник мені подобається. В Україні давно пора увіковічити мобільний телефон. Більшість українців уже не уявляють свого життя без нього, — каже Вікторія Лафіцька, 40 років. — Я живу в Херсоні, а син навчається в Києві. Варто лише набрати номер, і я спокійна — з моєю дитиною все добре.

У "Каравані" скульптуру в стилі техно встановили біля льодової ковзанки. Кажуть, вона стоятиме там до лютого. А потім її відвезуть до київського офісу компанії "Самсунґ".

Кореспондент "ГПУ" став свідком, як двоє підлітків через півгодини після урочистої церемонії відкриття спробували розхитати один телефон і витягти його з гіпсу. Не вийшло.

— Спокойно. Их тут скоро не будет, — усміхаючись, сказав кучерявий чорнявий юнак знайомому. — Наш народ усе розхапає.

Представники "Самсунґа" переконують, що вкрасти телефони не можна. На стелі, якраз над скульптурою, встановили відеокамеру. В залі є охоронці.

Олег Пінчук після довгих розпитувань таки зізнався, що сам користується телефоном марки "Самсунґ". Причини, через які компанія вирішила встановити такий пам"ятник, дуже банальні. Вероніка Ченакіна, представник "Самсунґа", каже, що на складах назбиралось надто багато тестових телефонів, а викидати їх було шкода.

Зараз ви читаєте новину «У "Каравані" відкрили пам"ятник мобілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі