неділя, 11 березня 2007 16:20

У кафе на Подолі зарізали чоловіка

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тіло вбитого невідомого у приміщенні кафе ”Бульвар” на Подолі
Тіло вбитого невідомого у приміщенні кафе ”Бульвар” на Подолі

У п"ятницю в обід кафе-бар "Бульвар" на Нижньому Валу (Поділ) оточили оперативники та патрульні міліціонери.

Близько 13.00 тут убили 40-річного чоловіка. Його ім"я й прізвище поки що невідомі. За півгодини обтягнуте тентом відділення кафе огородили червоними стрічками з написом: "Вхід заборонено — міліція".

— Труп, — каже один з криміналістів, знімаючи гумові рукавички.

У кафе нікого не пускають. Через целофанові вікна в залі видно столики та кілька ігрових автоматів. Тіло вбитого теж можна побачити крізь вікно. Воно лежить посередині зали. Убитий у спортивній куртці-адідасівці, темних джинсах із чорним шкіряним паском. Увесь живіт закривавлений. На ньому сліди щонайменше трьох ножових поранень. Два з них — з правого боку. На бездомного він не схожий: у нього чисті руки, на обличчі — одноденна щетина. На столику, за яким він сидів, біля вікна, лежать закривавлені серветки. Сліди крові є також на трьох стільцях.

— Побутова бійка. Помер через ножові поранення. Затримали всіх, хто там був. Тепер будемо розбиратися, хто саме з них убив, — розповідає "ГПУ" Михайло Марук, 47 років, начальник Подільського райвідділу міліції.

У той же час за будівлею кафе патрульні міліціонери саджали в "уазик" кількох чоловіків. Інші оперативники стояли осторонь. Двоє з них їли гарячу здобу "Форнетті" й обговорювали деталі злочину.

Працівниця закладу Тетяна розповіла міліціонерам, що в кафе з самого ранку сиділи багато відвідувачів, але раніше вона бачила лише двох жінок. Опери опитували всіх бездомних, які часто з"являються на Нижньому Валу. Одна з них, 50-річна, дуже нервувала, коли дільничний підвів її до кафе. Кричала, що про вбивство нічого не знає. Що зранку вона випила в переході з невідомими чоловіками, а потім вони зайшли до "Бульвару".

Коли оперативники роз"їхались, до кафе підійшли двоє чоловіків — 25 і 27 років. Обидва працюють неподалік, до "Бульвару" заходять часто. Вони розповіли "ГПУ", що о пів на першу дня пили там пиво, а поруч сиділа компанія з восьми людей.

— Усі — якісь незнайомі. Двоє — явно наркомани, ще один — той, кого вбили. Були ще його друг і матір друга. Решта троє — звичайні алкаші, — розповідає 27-річний, який не захотів назватися.

Чоловіки стверджують, що серед цієї компанії тричі виникали конфлікти, починалася штовханина. Той, у адідасівці, підходив до них, просив на випивку три гривні. Дуже матюкався, коли йому відмовили. Обоє пішли з "Бульвару" хвилин за 15 до того, як сталось убивство.

55-річна Лідія Іванівна, яка торгує в підземному переході, каже, що "Бульвар" належить бізнесменам, які є вірменами за національністю:

— Нехай хтось розбереться з цим "Бульваром" і чим вони там поять людей. Два місяці тому "швидка" забрала звідти старенького дідулю, який зайшов у кафе випити сто грамів. Лікар сказав, що з людьми після їхнього алкоголю робиться щось дуже недобре. Вони втрачають контроль, ледь не сатаніють.

Жінка додає, що в околиці перехрестя Нижнього Валу та Костянтинівської, де розташоване кафе-бар "Бульвар", у темну пору доби ходити небезпечно. Там є кілька генделиків, в одному з яких збираються злодії. А на площі вночі крутиться багато бездомних.

Зараз ви читаєте новину «У кафе на Подолі зарізали чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі