середа, 02 грудня 2020 13:29

У "Феофанії" розповіли, кого та за скільки платно лікують від коронавірусу

У "Феофанії" розповіли, кого та за скільки платно лікують від коронавірусу
У "Феофанії" назвали розцінки платного лікування коронавірусу. Фото: 24tv.ua

Лікарня "Феофанія" може госпіталізувати Covid-хворих як платно, так і безкоштовно.

Відповідно до указу президента від 14 січня 2020 року, безкоштовно у "Феофанії" може лікуватися кожен громадянин України за наявності показань до госпіталізації, повідомили в лікарні на запит "Громадського".

Перед цим пацієнтів оглядає спеціаліст "Феофанії". Така госпіталізація можлива лише у випадку наявності бюджетних призначень.

Лікуватися в медзакладі пацієнт може й власним коштом, якщо є показання до госпіталізації. Вартість одного ліжко-дня для лікування пацієнта з коронавірусом становить 7,8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки киян інфікувалися коронавірусом за останню добу

"На сьогодні опрацьовується питання змін до постанови Кабінету міністрів про можливість заключення договорів НСЗУ на технології, яких немає в інших лікувальних закладах", — зазначили у "Феофанії".

У лікарні додали, що для надання стаціонарної допомоги Covid-хворим перепрофілювали корпус №3, у якому розгорнули 42 ліжка. Є можливість збільшити їх кількість до 92-95, але для цього потрібно розв'язати проблему з постачанням кисню та залучити додатковий персонал.

Станом на 1 грудня "Феофанія" пролікувала 162 пацієнта, хворих на коронавірус з важким та вкрай важким перебігом.

Президент Володимир Зеленський перебував у лікарні "Феофанія" на тих самих умовах, що й інші пацієнти, хворі на Covid-19. Сума утримання становить 7,8 тис. грн на день. Про це повідомив головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.

Зараз ви читаєте новину «У "Феофанії" розповіли, кого та за скільки платно лікують від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі