вівторок, 26 лютого 2008 07:06

У Дніпрі втопився дайвер із Маріуполя

У п"ятницю близько одинадцятої ранку працівники рятувально-водолазної станції N3 витягли з Дніпра тіло 39-річного жителя Маріуполя Геннадія Грошева.

Чоловік утопився в середу ввечері, але через лід тіло не могли знайти протягом двох днів.

— Близько дев"ятої вечора він приїхав на машині "сітроєн" до плавучого ресторану "Золотий корабель Клеопатри", що в районі мосту Метро на Гідропарку. Переодягся в гідрокостюм, узяв маску, ліхтар, гарпун і пішов полювати. Кисневих балонів при собі не мав — лише трубку. Про це нам розповів один із працівників ресторану, — каже "ГПУ" Микола Ящук, 48 років, керівник рятувально-водолазної станції N3.

Уранці працівники ресторану побачили, що "сітроєн" і далі стоїть на березі. Зателефонували в міліцію. Ті разом із рятувальниками почали шукати аквалангіста. Протягом дня катер розламував лід у Матвіївський затоці. У п"ятницю о 9.35 тіло спливло на поверхню.

— Швидше за все, його затягла під лід рибина. Це може бути п"ятикілограмовий сом. Він різко смикнув чоловіка. Той перебував під водою вночі, тому не зорієнтувався, коли потрапив під лід, — вважає Микола Ящук.

Права рука загиблого була відведена вперед, наче він до останнього відтягував рибину. На лівій висів ліхтар, який ще світив. Гарпуна біля потопельника не знайшли.

— Чоловік точно не був початківцем — спорядження в нього дороге і якісне. Але чого він пішов полювати один, під лід, та ще й уночі, не знаючи місцевості, невідомо, — каже Микола Ящук.

Професійний дайверський годинник Геннадія Грошева зупинився о 22.00. Рятувальники говорять, циферблат був поламаний. Чоловік, напевне, до кінця пробував пробити лід руками.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі втопився дайвер із Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі