четвер, 27 березня 2008 07:02

У ЦУМ п"ять годин не пускали покупців

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Охоронці ЦУМу стоять у середу біля головного входу до магазину на Хрещатику. Перших покупців впустили всередину близько 15.00
Охоронці ЦУМу стоять у середу біля головного входу до магазину на Хрещатику. Перших покупців впустили всередину близько 15.00

Учора о 10.10 ранку невідомий чоловік зателефонував на міліцейську лінію "02".

— ЦУМ заминирован! — сказав він диспетчерові й одразу ж кинув слухавку.

Далі все відбувалося за звичною для Центрального універмагу схемою. На місце викликали вибухотехнічну лабораторію. Потім адміністрація через динаміки попросила відвідувачів залишити приміщення. Після того як останній покупець вийшов, магазин замкнули, а міліціонери оточили територію. На головному вході повісили табличку "Магазин не працює з технічних причин".

Частина продавців, вийшовши надвір, пішли їсти запечені сосиски до закладу "Українська перепічка". Інші пили каву в кафе "Старий квартал", що напроти магазину.

Вибухівки в приміщенні не знайшли. О 14.00 до ЦУМу почали пускати за перепустками продавців і менеджерів. Головний адміністратор універмагу заперечила, що торговий заклад припиняв роботу через повідомлення про замінування. Олексій Сабрук, охоронець магазину, стверджує: ЦУМ закривали, бо адміністрація мала потребу терміново перевірити роботу  ліфтів і складів.

Міська міліція інформацію про "фальшиве" замінування магазину на Хрещатику підтвердила. Справи поки що не порушували, технічні спеціалісти з"ясовують, звідки телефонував невідомий.

Протягом року неправдиві телефонні повідомлення про замінування ЦУМу фіксують по кілька разів. Востаннє магазин мінували 28 листопада 2007-го, також у середу. Тоді аналогічне повідомлення надійшло до міліції так само зранку, о 10.26.

Зараз ви читаєте новину «У ЦУМ п"ять годин не пускали покупців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі