понеділок, 09 листопада 2015 14:40

У центрі столиці покрали пакети для собачого лайна

У центрі столиці покрали пакети для собачого лайна
http://cs317324.vk.me

На Пейзажній алеї в центрі Києва, де влітку поставили собачий туалет, покрали пакети. В них власники тварин вкидали екскременти, які їхні улюбленці залишали на газонах чи пішохідних доріжках.

"На моїх очах із "собачої вбиральні" на вид нормальна баба повитягувала усі пакети і запхала собі у торбу. Я пробувала їй щось довести словами, але дарма" - написала у Фейсбуці жителька Подолу і блогерка Галина Плачинда, яка живе поруч Пейзажки.

"Матюкаєте владу? Уряд? Президента? Кличка? Може, зрештою, почнете із себе? Для початку – навчімося не красти пакетики для собачого лайна. А вже потім – потроху будемо вчитися будувати цивілізовану країну", - додала жінка, в якої біля будинку покрали щойно висаджені кущі самшиту та ялівцю.

Cazeta.ua жінка розповіла, що щодня роками вигулює свого лабрадора в тому районі. І вона, і інші собачники завжди брали із собою пакети із дому і прибирали за своїми улюбленцями. Тому, коли волонтери розставили по Києву собачі вбиральні, дуже зраділи. Але не надовго.

Працівниця музею історії України, що знаходиться неподалік Пейзажної алеї, Катерина Цибенко розповіла, що зараз туалет стоїть на місці, є табличка із інструкцією, як ним користуватися. Але ніхто не користується, бо пакетів нема.

"Вони ж коштують копійки насправді. І я не думаю, що їх крадуть люди через бідність. Це елементарне жлобство".

Не так давно вандали відірвали праву руку статуї Маленький Принц на алеї. Його пошкодили вже вчетверте. Минулого разу відірвали голову. У ангелів покрали чашечки і блюдця, з яких вони пили чай.

Скульптур казкових героїв із Пейзажки Костянтин Скритуцький вважає, що знущаються над героями сезонні вандали. Тобто люди, в яких восени та навесні загострюють психічні хвороби.

Жителі вулиці Великої Житомирської, біля якої розмістилася Пейзажка,обурені на що перетворилася ця зона відпочинку.

"Стоянка автомобілів, кавові машини, їх там не менше семи, стало зовсім не затишно,- розповіла Ольга Капустіна. - Пейзажка стала, як запльована Троєщина. Є люди , які фотографуються біля зламаних статуй їм байдуже. Все відбувається із байдужості людей. Тих, хто краде, і тих, хто байдуже реагує".

Нагадаємо, раніше з Пейзажки через вандалів збиралися прибрати скульптуру "Їжака в тумані".

Зараз ви читаєте новину «У центрі столиці покрали пакети для собачого лайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі