субота, 14 червня 2008 07:15

У центрі не працюють підйомники для інвалідів

Півгодини натискав кореспондент "ГПУ" в середу вдень кнопку виклику диспетчера біля підйомника для перевезення інвалідів. Підйомник змонтовано в підземному переході на майдані Незалежності.

Диспетчер так і не прийшов на місце виклику, також ніхто не відповів по переговорному пристрою, який встановлено поряд. Згідно з інструкцією, людина з фізичними вадами повинна викликати диспетчера, а той направити робітників на місце виклику. Вони повинні відкрити підйомник і допомогти інваліду піднятися ним наверх Майдану.

— Підйомники на Майдані встановили чотири роки тому. Але я не чув жодного випадку від знайомих інвалідів, аби хоч хтось ними скористався. І в майбутньому, напевне, уже не будуть користуватися. Бо всі підйомники в центрі поламані. І руйнували їх, зрозуміло, не інваліди. У нашої молоді є звичка: "Щось нове з"явилося. Давайте його знищимо", — каже "ГПУ" Іван Марусевич, 47 років, голова Асоціації інвалідів-спінальників України.

Марусевич провів 28 років на інвалідному візку. Цього року він пробував розмовляти з керівництвом Київського метрополітену, аби вони встановили для калік ліфти.

Станції метро в Празі оснащені закритими ліфтовими кабінами для інвалідів. А в Україні пожежна служба не дозволяє встановлювати таких кабін. Пояснюють, що метрополітен є бомбосховищем, і проводити у нього такі ліфти — заборонено, — каже Марусевич.

Зараз ви читаєте новину «У центрі не працюють підйомники для інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі