пʼятниця, 01 червня 2007 07:02

У центрі міста закривають найстаріший гастроном

Гастроном на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської добре знають ті, хто любить прогулюватися над урочищем Гончари і Кожум"яки біля Історичного музею. Тут можна було купити пиво, морозиво, пончики, випити кави і чаю. Зараз вітрини напівпусті. 16 червня магазин закривають.

65-річна Галина Шумська, онука народного артиста СРСР Юрія Шумського, живе в будинку N8/14 на вул. Велика Житомирська. Саме тут розташований гастроном. Жінка обурюється, що його закривають:

— Цей гастроном — частина історії міста. Сюди ходили артисти Амвросій Бучма та Наталія Ужвій. Це один із найстаріших київських гастрономів. Він першим почав працювати після війни.

Останнім часом усі продуктові магазини від Львівської площі до пл. Льва Толстого перекваліфікували на дорогі бутики, скаржиться Шумська.

— Тепер у нас залишаться лише невеликі крамниці, де можна буде купити хліб чи ковбасу. Навіть важко уявити, які там будуть черги.

23-річна Одарка жаліється, що не зможе більше купувати свої улюблені пончики з повидлом. Її подружка Ірина каже, що їй не вистачатиме морозива-кульок та "совдепівських" цінників, які написані тушшю та ручками з пером.

Неподалік від гастроному є два продуктові магазини — "Сонячна крамниця" та "Хліб". Проте мешканці кажуть, у крамниці дуже повільно обслуговують, маленький асортимент, а в "Хлібі" продають лише борошняні вироби.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста закривають найстаріший гастроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі