понеділок, 21 травня 2007 07:05

У центрі Києва щури перегризають проводи в автомобілях

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  37-річний Євген Вільняшко показує нору, через яку щури проникають у під’їзд будинку №96/98 на вулиці Дмитрівській
37-річний Євген Вільняшко показує нору, через яку щури проникають у під’їзд будинку №96/98 на вулиці Дмитрівській

— Іду в чотири ранку на роботу й чую, як по норах пищать криси. Виходжу з під"їзду, а вони табунами бігають. Як зачумлені, стрибають на ноги. Поштарка навіть листи не кладе до скриньки, бо звідти криси вистрибують, — розповідає 57-річна Зоя Вишневська, яка живе в будинку 96/98 по вул. Дмитрівській.

Ця вулиця в центрі Києва, за 5 хв. ходи від метро Лук"янівська. У підвалі 10-поверхового будинку вже рік плодяться гризуни, з якими місцеві жителі не можуть дати ради. Ні санепідемстанція, ні ЖЕК їм не допомагають.

— Розвелися через сусіднє будівництво. Можна побачити, як криса біжить по газовій трубі попід вікнами, — розмахує руками Зоя Павлівна. — А ввечері виходять на прогулянку цілими сім"ями. Пройти ніде. Тут дітей стільки, але їм немає де погуляти. Не доведи, Боже, вкусить. Вони ж скрізь. І під асфальтом. А біля сміттєпровода їх цілі полки. Он, дивіться, скільки нірок понаривали.

Від гризунів потерпають власники автомобілів. Шкідники залазять до моторного відсіку й обгризають проводи, обшивку, шланги.

— Я тричі міняв проводи в автомобілі, — бідкається 37-річний Євген Вільняшко. — Поспішаю на роботу, сідаю в машину, не заводиться. Відкриваю капот, а з нього криси в різні боки.

Жителі Дмитрівської намагалися потравити пацюків.

— Я не витримала, насипала манки з алебастром, поставила води. Вони дохнуть від цієї суміші. Але їх так і не поменшало.

— Мій чоловік наклав крисиного яду, хоча це дуже небезпечно, — продовжує 55-річна Віра Бахталовська. — Потрібно протравити за один раз. ЖЕК просто нас ігнорує, скільки ми туди дзвонили, писали, підписи збирали. На нас ніхто не звертає увагу.

Місцеві жителі неодноразово зверталися до ЖЕКу N 1008 із колективними листами. Просили знищити шкідників. Виявилося, кілька місяців тому будинок передали на баланс іншому підприємству — КПЖВК "Покровський", що по вул. Кудрявській, 5.

— Це велика біда, — говорить директор ЖЕКу Богдан Михальчук. — Коли місяць тому почали розбиратися, виявилося, що в наших попередників не було навіть договору з ТОВ "Профдезінфекція". На вулицях Полтавська, 5, та Артема, 79, ми вже потравили. Там страхіття робилося. Зараз укладаємо договір. 2200 гривень уже проплатили.

КПЖВК "Покровський" обіцяє взятися за гризунів на Дмитрівській уже в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва щури перегризають проводи в автомобілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі