пʼятниця, 16 травня 2008 07:11

У центрі будуватимуть комплекс за мільярд доларів

Найбільший офісно-розважальний комплекс у столиці розпочнуть будувати наступного року. Його зведуть у центрі, між вул. Антоновича, Грінченка, Любченка і бульв. Дружби народів.

Містобудівна рада затвердила доопрацьований проект. Об"єкт має площу 744,5 тис. кв. м.  Розміститься на території колишнього холодокомбінату. Площа ділянки — 9,6 га.

Замовник — інвестиційний союз "Либідь". Комплекс складається з семи будинків висотою 23–35 поверхів. На дахах хочуть облаштувати парки.

На перетині Антоновича і пров. Червоноармійського розташують торговельно-розважальний центр і готель. Будинки займатимуть територію уздовж бульв. Дружби народів. Передбачено наземний і підземні паркінги на 5872 місць, каже головний архітектор проекту Андрій Пашенько.

Головна умова цього будівництва на пл. Либідській — дублююча магістраль, яку хочуть провести паралельно до Антоновича та Великої Васильківської. За розрахунками інституту "Київмістдорпроект", без цієї траси транспортна система не витримає навантаження. Будівництво магістралі заплановане не раніше 2020-го. Зведення комплексу "Либідь" планують завершити за 4–5 років. Його вартість — $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У центрі будуватимуть комплекс за мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі