вівторок, 08 липня 2008 07:04

У будинку на Сирці на три дні відключили газ

У вівторок працівники товариства "Київгаз" залишили без блакитного палива 14 квартир будинку N13 на вулиці Щусєва, що на Сирці. Причину пояснили так — через незаконне встановлення газових колонок. 34-річна Лариса Тимофєєва зареєструвала колонку. Але газ у неї теж відключили, бо жінка живе на одному стояку із неплатниками.

— "Київгаз" не приходив перевіряти колонки й документацію на них. Я маю необхідні документи на газову колонку. У списку боржників мене немає. По сусідству мешкає сліпа жінка, яка тепер не може ні їсти приготувати, ні помитися, — каже Лариса Тимофєєва.

Оформлення проектної документації на газову колонку коштує 4 тис. грн.

Мешканці будинку N13 стверджують, що мають її. Документація датована 14 січня 1991 року з підписом головного інженера "Київгазу". Їх будинок раніше був на балансі в мотоциклетного заводу. 1991-го він передав його на баланс міському ЖЕКові. Той, у свою чергу, ЖЕКу "Дегтярівська". Люди припускають, що документи могли загубитися.

Директор сьомої філії товариства "Київгаз" у Шевченківському районі 62-річний Микола Хворостін наполягає, що люди самовільно підключили газові колонки без проектної документації та погодження з підприємством.

— Це загрожує життю мешканців. Зараз на Сирці в 47 квартирах встановлені газові колонки без дозволу "Київгазу". Можна окремо відключити їх, щоб плити працювали. Але мешканці не пускають нас до своїх квартир, — каже Микола Хворостін.

У четвер Шевченківська райдержадміністрація пообіцяла виділити 200 тис. грн. із бюджету району на реєстрацію газових колонок. У п"ятницю газ підключили до плит, але колонки залишилися відключеними. Якщо райдержадміністрація виділить кошти, то платити 4 тис. грн зі свого гаманця людям не доведеться.

Зараз ви читаєте новину «У будинку на Сирці на три дні відключили газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі