середа, 02 квітня 2008 07:13

Турчинов підтримав Черновецького

У понеділок активісти з Блоку Леоніда Черновецького ламали евакуатором металевий паркан-огорожу навколо будмайданчика поблизу Жовтневої лікарні.

У такий спосіб політичні прихильники міського голови долучилися до протесту проти забудови лікарні на вул. Шовковичній, 39/1, що в центрі. На майданчик приїхав Леонід Черновецький, 56 років. Мер одягнений у чорну шкірянку, темно-червоний светр. Його зустрічають півсотні прихильників, скандуючи "Черновецький — народний мер!".

Охоронці міського голови прогнали двох юнаків, які вивісили на паркан антимерівський плакат: "Космосу теж", а поряд із написом було намальовано руку з піднятим середнім пальцем. Плакат зняли, скрутили і сховали.

Леонід Черновецький виліз на евакуатор і повідомив, що в понеділок підписав розпорядження, аби припинити будову. Але зазначив: скасувати забудову лікарні остаточно повинна сесія міськради.

— Я приїхав, аби показати людям: насправді землю дерибанить і плює людям в обличчя зовсім не мій блок, і не мер Черновецький. Я відправлю сьогодні документи в Київраду, аби вона відмінила забудову, — пообіцяв мер.

Потім він зліз із евакуатора й говорив, стоячи на тротуарі. За його словами, у забудові винен нардеп від БЮТу Куровський.

Приблизно тоді, коли мер говорив з евакуатора, свою заяву про будову біля Жовтневої зробив перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, 43 роки. За його словами, "Житлобуд", фірма-забудовник, відмовився забудовувати.

— Зранку ми отримали лист від "Житлобуду". Вони повідомляють, що вирішили під впливом уряду добровільно відмовитися від будівельної площадки, — говорить він. Турчинов, якого називають кандидатом у мери столиці від БЮТу.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов підтримав Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі