субота, 19 липня 2008 07:14

Троє жертв газу дотепер у реанімації

Уже третій місяць перебувають у реанімаційному відділенні троє постраждалих від вибуху газового балона біля станції метро Святошин.

Юлія Гладкова, 26 років, Людмила Худякова, 52 роки, дотепер лежать у дорослому опіковому відділенні міської лікарні N2 на вул. Краківській, 13 у Дніпровському районі. Донька Людмили Юлія Худякова, 29 років, лежить у відділенні септичної реанімації тієї ж клініки.

— Усі троє — у важкому стані. Вони перенесли багато операцій, але їхній стан надалі тяжкий. Але вкрай важкий стан — у Юлії Худякової, — каже "ГПУ" медсестра опікового відділення.

У четвер із лікарні виписали 11-річну Діану Гладкову, доньку Юлії Гладкової. Її за кошти клініки направили заліковувати наслідки опіків у спеціалізований санаторій "Авангард". Він розташований у місті Немирів на Вінниччині.

— У Діани багато шрамів, які потрібно розтягти. Лікарі кажуть, у санаторії добре лікують дихальні органи й рубці на шкірі. А коли випишуть з лікарні дружину, медики не кажуть. Вона перенесла за цей час 25 операцій на ногах і трохи менше — на руках. Але шкіра приживається не в усіх місцях. Тому й не кажуть, коли одужає Юлія, — розповідає Павло Раджабов, 25 років, батько Діани Гладкової та чоловік Юлії.

Медики обіцяли виписати Діану Гладкову 6 червня. Але потім вирішили, що дівчинці слід подовжити реабілітаційний курс.

У санаторій "Авангард" відправлятимуть усіх без винятку постраждалих від вибуху, повідомляють у приймальні головлікаря міської лікарні N2 Анатолія Вороніна. Нині там лікується половина потерпілих.

Вибух газового балона стався 9 травня цього року в кіоску, де торгували курками-гриль і шаурмою біля станції метро Святошин. Загалом від нього постраждало 17 осіб. 14 осіб, окрім трьох найважчих пацієнтів, уже виписали з лікарні на Краківській.

Зараз ви читаєте новину «Троє жертв газу дотепер у реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі