пʼятниця, 30 травня 2008 07:13

Троє стрибнули з даху "Паруса"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Бізнес-центр ”Парус” на Бессарабці — 33-поверховий офісний будинок класу ”А”. Перші компанії заселили його влітку 2007-го. ”Парусом” управляє компанія ”Мандарин-Плаза”
Бізнес-центр ”Парус” на Бессарабці — 33-поверховий офісний будинок класу ”А”. Перші компанії заселили його влітку 2007-го. ”Парусом” управляє компанія ”Мандарин-Плаза”

Минулого тижня троє чоловіків пройшли на дах бізнес-центру "Парус" на Бессарабці. Вони стрибнули вниз із парашутами зі 130-метрової висоти. Відеофільм, який екстремали зняли на камеру й виклали в Інтернеті, триває 5 хв. У ньому знято, як люди витягають спорядження з автомобіля, припаркованого на вул. Шовковичній, одягають парашути. Вони виглядають як звичайні рюкзаки. Чоловіки в джинсах і футболках. Сміються в камеру, облич не приховують. Потім ідуть до входу в "Парус".

Судячи з пояснень у фільмі, охорона пропустила їх на дах, почувши версію, що вони ідуть мити вікна.

На оглядовому майданчику чоловіки затримуються на півхвилини, потім стрибають униз, у бік вул. Мечникова. Останнім стрибає чоловік із прикріпленою до тіла відеокамерою.  Приземляються на території будівельного майданчика через дорогу від "Паруса". Швидко пакують парашути до машини і втікають. Насамкінець з"являється напис — "А Парус таки прогнулся!!!".

Увійти до бізнес-центру з вулиці може будь-хто. Але далі автоматичної "вертушки" при вході потрапити доволі важко. Працівники офісів проходять до ліфтів, використовуючи електронну картку-ключ. Охоронці цього 130-метрового хмарочоса в центрі міста завжди охоче демонструють власну значущість, коли розмовляють із випадковими відвідувачами. Але стрибок трьох екстремалів із даху продемонстрував, наскільки професійно працювала охорона "Паруса".

Керівництво бізнес-центру випадок не коментує. адміністратор пояснив "ГПУ", що проводиться внутрішнє розслідування. Кажуть, після стрибка з даху працівників охорони "Паруса" звільнили і на роботу взяли інших.

У міліції кажуть, що із бізнес-центру "Парус" до них ніхто не звертався по допомогу.

— Мені про цей стрибок нічого невідомо, — каже "ГПУ" Наталія Сторожик із прес-служби міської міліції.

Бейс-джамп (англійською base-jump) — стрибок із парашутом із фіксованих об"єктів або з будь-якої базової точки. Слово base складене з перших літер англійських слів будівля, антена, міст та земля. Звідти й стрибають бейс-джампери. Цей вид спорту вважають  найекстремальнішим. Щороку в світі гинуть від 5 до 15 джамперів. У багатьох країнах бейс-джамп заборонений.

Зараз ви читаєте новину «Троє стрибнули з даху "Паруса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі