субота, 12 липня 2008 07:09

Три жирафи отримали по окремому вольєру

Трьох сітчастих жирафів у столичному зоопарку розселили по різних вольєрах. 10 липня офіційно для них відкрили нові домівки.

Цих тварин привезли до зоопарку влітку 2005 року. Тоді вони були дворічними "підлітками".

— Зараз Джамбо, Джуто та Рамі по п"ять років, вони подорослішали, почали з"ясовувати між собою стосунки й установлювати ієрархію. — каже Ігор Марійчук, 33 роки, завідувач відділу копитних тварин. — Вони часто билися. Обійшлося без серйозних травм, але синці та гематоми були.

Працівники зоопарку протягом трьох тижнів збільшили літній вуличний вольєр та перебудували його на три персональні.

— Кожен жираф має зріст 4 метри 20 сантиметрів. Вони ростуть і дорослими можуть досягти 6 метрів. Тепер у кожного з них є власна територія — ділянки по 500 квадратних метрів, — продовжує Марійчук. — У нас ці самці — єдині жирафи в Україні. Самку жирафа придбати складно. На них між зоопарками черга. Інші звіринці в Україні матеріально не готові прийняти в себе двох наших жирафів, щоб замість них ми змогли взяти самку.

На перебудову вольєра адміністрація зоопарку витратила 300 тис. грн.

Сьогодні в зоологічному парку святкують День болотяної черепахи. З 11.00 до 18.00 працюватиме школа гончарного мистецтва, де всі охочі зможуть виліпити з глини фігурки черепах чи інші вироби.

Зараз ви читаєте новину «Три жирафи отримали по окремому вольєру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі